Preskočiť na obsah
Hur man ställer in din Sage Barista Touch efter kaffebönorna - Barista och Espresso Hur man ställer in din Sage Barista Touch efter kaffebönorna - Barista och Espresso

Ako si nastaviť Sage Barista Touch po kávových zrnách

Aby ste zo svojej kávy vyťažili maximum, musíte vedieť, ako nastaviť mlynček na kávu vášho nového espresso kávovaru a predovšetkým vedieť, kedy a prečo vykonať určité zmeny, aby ste dosiahli dobré výsledky. Každý má inú chuť na kávu, a preto neexistuje správne alebo nesprávne riešenie, ale s týmto praktickým nástrojom sa môžete rýchlo dostať k dobrému východiskovému bodu. 
TIPY NA PRÍPRAVU KÁVY: 
Používajte kvalitné zrná určené na espresso pretože uvarené kávové zrná sú pražené inak a vôbec sa nebudú dať dobre uvariť. Bežným problémom je, že kávovar nedosiahne správny tlak varenia 9 barov a namiesto krémovo zlatej farby má káva vodnatú konzistenciu. espresso. Je to práve preto, že ste použili buď uvarené kávové zrná, alebo staré zrná (staršie ako 2 mesiace). 
TIP NA PRÍPRAVU KÁVY: 
NA DVOJITÉ ESPRESSO: Do dvojitého filtračného košíka (netlakového) použite 17 až 18 g kávy, cieľom je získať dvakrát toľko kávy (espresso) ako množstvo mletej kávy vo filtračnom košíku, t. j. pomer 1:2. Takže ak použijete 18 g mletej kávy, mali by ste sa snažiť získať približne 36 g. espresso v čase varenia 25 – 30 sekúnd. Preto sa váha hodí na nastavenie kávovaru. Na dosiahnutie správneho množstva espresso Po dostatočnom čase lúhovania (25 – 30 sekúnd) upravte nastavenie mletia mlynčeka. Ak dosiahnete požadovaný objem za príliš krátky čas, pomelte jemnejšie, a ak dosiahnete požadovaný objem (36 g) za viac ako 30 sekúnd, pomelte hrubšie. 
 
KROKY NA DOSIAHNUTIE SPRÁVNEHO NASTAVENIA:
KROK 1: Odvážte a pomelte zrná
Odvážte 18 g kávy a nasypte ju do prázdneho zásobníka na kávové zrná a mletím, kým sa všetko nezomleje do filtračného košíka a nestlačte puk. Teraz viete, že vo filtračnom košíku je presne 18 g mletej kávy. 
KROK 2: Príprava na varenie
Vložte kávu do kávovaru. Na dotykovej obrazovke vyberte možnosť varenia, potom vyberte vlastný čas varenia a nastavte ho na 30 sekúnd. 
KROK 3: Použite váhy
Položte šálku kávy na malú váhu a potom váhu aj šálku kávy umiestnite pod kávovar. 
KROK 4: Spustenie varenia
Začnite variť, sledujte váhu a hneď ako váha ukáže 36 g, prestaňte variť a pozrite sa na čas varenia na obrazovke.
KROK 5: Skontrolujte čas
Ak čas ukazuje menej ako 25 sekúnd, pomeľte jemnejšie; ak čas ukazuje viac ako 30 sekúnd, pomeľte hrubšie. 
KROK 6: Opakujte postup, kým nedosiahnete správny časový interval. 
Opakujte kroky 1 – 5, kým nedosiahnete čas medzi 25 a 30 sekundami. Keď ho dosiahnete na rozumnú úroveň, je to otázka jemného doladenia, kým nebudete spokojní s chuťou, na ktorú je veľmi ťažké poskytnúť spätnú väzbu. A nakoniec, ušetrite čas varenia vytvorením vlastného nápoja na obrazovke. 

Posledný krok: Nastavte čas na mlynčeku na kávu

Teraz, keď ste sa dostali až sem, sa vám podarilo dosiahnuť veľmi dobré nastavenie mlynčeka, kde ste dúfajme dosiahli dobre vyvážený výsledok. espresso určením množstva kávy (g) a objemu espresso (g) a majte sa radi, že ste si uložili na obrazovke a tiež ste si poznačili potrebné nastavenie mletia. Posledným krokom je zistiť, koľko sekúnd trvá mlynčeku zomlieť 18 g v tomto príklade pre vašu kávu bez toho, aby ste ju museli každé ráno vážiť. 

KROK 1: Vyberte na obrazovke čas 12 sekúnd

KROK 2: Naplňte celý zásobník na kávové zrná kávovými zrnami

KROK 3: Zvážte si svoje portafilter s prázdnym filtračným košom

KROK 4: Spustite mlynček a nechajte ho mlieť, kým sa sám nezastaví (v tomto prípade po 12 sekundách) 

KROK 5: Zvážte si svoje portafilter s filtračným košíkom naplneným čerstvo mletou kávou a pozrite sa na hodnotu (gramy). 

KROK 6: Ak je hmotnosť vyššia ako 18 g, skráťte čas. Ak je hmotnosť nižšia ako 18 g, predĺžte čas. 

KROK 7: Opakujte postup 2-6, kým nedosiahnete požadovanú hmotnosť. 

Ak ste sa dočítali až sem, ďakujem vám za trpezlivosť a prečítanie tohto textu. Teraz ste pripravení nastaviť si espresso kávovar. 
Back to top