Hoppa till innehåll
Smakguide - Från Gringo Nordic Roasters - Barista och Espresso Smakguide - Från Gringo Nordic Roasters - Barista och Espresso

Degustačný sprievodca - Od Gringo Nordic Pražiari

Tu je chuťový sprievodca od Gringo Nordic Pražiarne, jedna z našich obľúbených pražiarní kávy. 

„Čerstvo pražená káva môže obsahovať až 1000 aróm. Aby sme vás previedli všetkými našimi kávami, rozdelili sme ich do štyroch chuťových kategórií a pomohli vám nájsť si svoje obľúbené.“ - Gringo Nordic

1. MÄKKÉ A OKRUHLE

Vitajte na jemnej a nežnej stránke kávy. Tu nájdete kávu, ktorej chýba výrazná ovocnosť a kyslosť, ale je plná sladkých chutí, ako je čokoláda, karamel a orechy. Káva má stredne plné telo, ktoré je ideálne na prípravu v espresso kávovare alebo na vychutnanie s mliekom. Aby ste z kávy vyťažili maximum, zažijete jemnú a príjemnú chuť, ktorá vám naplní ústa a spríjemní vám čas s kávou.

Chuťové tóny: čokoláda, karamel a orechy.

Odporúčané fazuľa: Denne Espresso, Radikálny Espresso 

2. OVOCNÝ A CHUTNÝ

V tejto kategórii kávy nájdete jasné ovocné arómy s vysokým telom. Okrem toho máte výraznú sladkosť, ktorá dodáva dlhú dochuť. Aby ste z kávy vyťažili maximum, zažijete chute ako tropické ovocie, čerešňa, jahoda, čučoriedka a vanilka. Tieto chute vám naplnia ústa a urobia váš čas s kávou ešte nezabudnuteľnejším.

Chuťové tóny: tropické ovocie, čerešňa, jahoda, čučoriedka, vanilka.

Odporúčané fazuľa: Prvotriedny Espresso

3. SVIEŽI A ELEGANTNÝ

K.opica v deňstále kreštauráciaori ochr častovziať lpoložka lochtt v smaken Och a hod.ochrrovnaký balíkodpoveď medzina bochbohatý sostrovtmatka Och šiťsurový. Šiťlúpež môže kdeéra zochn viac ealebo myseľRE vonprejavn. l., berotickýkoniec poch kaffto. Nochr ty njvydra z tenvziať kopica soch kAkviac ty k tystr.žiťa smpole ako ochstr.úsmev, citrus, kintoxikáciabochr, kvv Och jakomôj. Deso spolumleptanieljeden smpole kAkviac k smochtoa spoluMUŽ k a lkoniec koncovvrovnaký tystr.úroveňvidieť ako ty celé čísloe kAkviac k glostrovbojové umenie.

Chuťové tóny: jablko, citrusy, egreše, kivi a jazmín.

4. KOREŇENÝ A BOHATÝ 

Ak hľadáte silnú kávu s plným telom a praženou chuťou, potom je táto kategória pre vás. Korenistosť, ktorú tu nájdete, je charakteristická prevažne zo Sumatry a Indie. Keď si túto kávu vychutnáte, zažijete chute ako sušené ovocie, tmavé bobule, horká čokoláda, céder a tabak. Tieto chute sa spoja do silného a aromatického zážitku, na ktorý nezabudnete.

Chuťové tóny: sušené ovocie, tmavé bobule, horká čokoláda, céder a tabak.

Odporúčané fazuľa: Radikálny Espresso, HOBO

Chcete sa dozvedieť viac o káve? 

Tu sme zostavili niekoľko článkov, ktoré by sa vám podľa nás mohli páčiť!

Dôležité veci, ktoré treba zvážiť pri výbere espressa

Všetko, čo potrebujete vedieť o espressových zrnách

Back to top